Zen-Shiatsu

Zen-Shiatsu is een holistische manuele therapie. Deze is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskundige traditie (TCG) en de Westerse kennis van anatomie, fysiologie en pathologie en richt zich op ons meridianenstelsel. Zen staat voor volledige verlichting van de mens door ontdekking van zijn eigen ik. Shi- staat voor vinger en -atsu voor druk.

De TCG is een volledig medisch systeem waarmee al meer dan 3000 jaar diagnose wordt gesteld waarbij ziekte en kwalen worden behandeld. Hierbij staat niet de ziekte maar de mens in zijn omgeving centraal. Het basisprincipe van de TCG en van Zen- Shiatsu, is de circulatie van Ki, levensenergie.Ki stroomt via het meridianen stelsel door ons hele lichaam en voedt Yin(rust,ontspanning) en Yang(actie, spanning) en onze organen.

Gezondheid is een goede balans tussen Yin en Yang. Langdurige verstoringen van het evenwicht tussen deze twee verzwakken onze weerstand, waardoor fysieke en/of emotionele klachten kunnen ontstaan. Preventief behandelen verhoogt de werking van het immuunsysteem en vergroot de weerstand.

Zen-Shiatsu combineert hiermee het beste van twee werelden en werkt zeer krachtig bij psychosomatische aandoeningen zoals o.a. whiplash, burnout en RSI.

Zen Shiatsu wordt aanbevolen bij:

– Whiplash- RSI klachten,
– Ischias en (lage) rugpijn,
– burn-out,
– (sport)blessures

en is bijzonder effectief bij:

– migraine en andere soorten hoofdpijn,
– menstruatiepijnen/PMS,
– allergieën,
– spijsverteringsproblemen,
– depressiviteit,
– ademhalingsklachten/astma,
– spanningen, slapeloosheid, stress,
– spieraandoeningen,
– herstel na ziekte, operatie of zwangerschap.

Bij Zen-Shiatsu wordt middels strekking en rotering de meridianen geopend en wordt druk gegeven met vinger, hand, arm of knie op de meridianen en op speciale drukpunten om de energie te laten stromen. Een behandeling richt zich op herstel van de balans waardoor uw klachten verminderen of verdwijnen.

Bij deze behandeling ligt u volledig gekleed in gemakkelijk zittende kleding op een dun matras op de grond.

De meeste zorgverzekeringen vergoeden ook in 2024 geheel of gedeeltelijk uw shiatsu-behandeling. Maak gebruik van de mogelijkheden binnen uw aanvullende zorgverzekering . Klik op vergoeding zorgverzekeraar om te kijken in welke mate u hier gebruik van kan maken.